Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw bijeenkomst?

Ehsan Natour
Bewaar als favoriet

Ehsan Natour

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

Dr. Ehsan Natour, een internationaal gerenommeerd hartchirurg, mentor, auteur en keynote spreker. Naast dat hij zijn leven wijdt aan het verbeteren van hartgezondheid, zet hij zich in voor meer menselijkheid in de geneeskunde. Op basis van zijn ervaringen in duizenden operaties spreekt hij over patronen in gedrag en de heersende angst.

Ehsan Natour

Het is mijn missie om de mens centraal te stellen in het zorgtraject: de mens en de naasten op plek één, voorbereiden op herstel na life event.

Op dit moment is ongeveer 40% van de patiënten is ongelukkig ondanks topzorg. Hoe gaan we om met mensen die hun onaantastbaarheid zijn kwijtgeraakt en uit hun normale doen zijn geraakt? En hoe reageren we daar zelf op? In de regel zijn we niet voorbereid op crises en ziekten en en we worden vaak onvoldoende begeleid.. We wensen dat alles weer wordt zoals het was – maar zo werkt het meestal niet en die wens laat ons nog meer lijden. Dit is precies wat hartchirurg dr. Ehsan Natour wil veranderen. Sindsdien streeft hij naar betere en maakbare leven voor patiënten en hun dierbaren.

De kern van zijn bijdrage is het verspreiden van awareness en het creëren van mogelijkheden tot herkenning, zodat acceptatie van het ziekteproces kan worden bereikt. Daardoor wordt de veerkracht vergroot en de weg naar het nieuwe normaal overzichtelijker.

Over de lezingen door Ehsan Natour

Ehsan Natour heeft het vermogen om op natuurlijke wijze zowel in grote als kleine groepen verbinding te creëren. Zijn voldoening komt niet alleen voort uit zijn succes als hartchirurg, maar vooral uit de toegevoegde waarde die hij biedt door de kwaliteit van leven te verbeteren voor patiënten, hun naasten en zorgverleners.

Ehsan behandelt thema’s rond een crisis (ziekte), zoals:

  • identiteitsverlies
  • angst
  • rouw rondom het ziekteproces
  • erkenning en herkenning
  • veerkracht
  • patiëntgerichte zorg
  • leven met een nieuwe identiteit- het nieuwe normaal
  • re-integratie in de maatschappij

Ook is hij inzetbaar als workshopleider en discussieleider. Ehsan spreekt vijf talen.

Achtergrond Ehsan Natour

Dr. Ehsan Natour is een internationaal zeer gewaardeerd hartchirurg. Hij groeide op als zoon van Palestijnse ouders en voltooide zijn studie en specialisatie in Duitsland, waar hij in 2003 magna cum laude promoveerde tot doctor. Van 2007 tot 2016 werkte hij in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waar hij zich bezighield met complexe aortapathologie en hart-longtransplantaties. Daarnaast was hij opleider en hoofd van het aorta(klep)chirurgieprogramma van het UMCG.

Hij heeft een groot aantal publicaties en verschillende bijdragen aan boeken op zijn naam staan. Dr. Natour is actief in diverse commissies vanwege zijn maatschappelijke bijdrage.

Over zijn boek ‘Als Het Leven Stilstaat’
Als oprichter van de stichting ‘Stilgezet’ schreef hij het boek “Als het Leven Stilstaat”, beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Tijdens de vele jaren van werken in het ziekenhuis heeft Ehsan Natour van duizenden voorbeelden geleerd hoe belangrijk het is om altijd de hele persoon te zien in plaats van alleen een ziek orgaan. Deze aanpak heeft ingrijpende gevolgen voor genezing, de kwaliteit van ons leven en hoe we een crisis overwinnen. Met een hartoperatie als voorbeeld leidt Dr. Natour ons door het hele proces van een crisis. Crises beginnen meestal lang voordat we het beseffen en duren vaak langer dan we willen toegeven. Zijn aanpak biedt een win-winsituatie voor iedereen: het medische personeel, de patiënten die sneller op de been komen en de naasten die in dit systeem als belangrijke pijlers worden meegenomen.

Interesse in een lezing van Ehsan Natour of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Ehsan Natour

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1290 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid