Op zoek naar een Amerika-deskundige voor jouw bijeenkomst?

Kenneth Manusama
Bewaar als favoriet

Kenneth Manusama

Kenneth Manusama is jurist en Amerika-deskundige, gespecialiseerd in het Amerikaanse constitutionele recht. Als geen ander is hij in staat om met energie en humor complexe Amerikaanse onderwerpen in begrijpelijke taal over te brengen.

Kenneth Manusama

Het is mijn missie om duidelijkheid te scheppen over wat er precies gaande is in Amerika ontdaan van allerlei mythes, en een juist begrip te kweken van wat we soms bestempelen als Amerikaanse toestanden.

Vaak denken we dat Amerika en Amerikaanse toestanden wel (her)kennen en snappen. Maar na een presentatie van Kenneth kijk je nooit meer hetzelfde naar Amerika, want je ziet dan het ware Amerika. Als voormalig universitair docent heeft Kenneth het unieke vermogen om complexe concepten in klare taal uit te leggen, en met passie zijn kennis over dat vreemde Amerika voor het voetlicht te brengen.

Kenneth bewapent zijn publiek met kennis van de geschiedenis van Amerika, en hoe de democratie en de rechtsstaat in Amerika werken. Want de democratische rechtsstaat in Amerika staat op hoogspanning, zoals hij beschrijft in zijn boek ‘Democratie van het Wilde Westen’. En de keuzes die Amerika maakt zijn van groot belang voor Nederland, Europa en de wereld.

Onderwerpen waarover Kenneth Manusama spreekt

  • Amerika: Democratie van het Wilde Westen
  • Waarom Trump een gevaar vormt voor de democratie
  • De historische achtergronden van de MAGA beweging
  • De rol van het Amerikaanse Hooggerechtshof en constitutionele toetsing
  • De eigenzinnige democratie in Amerika
  • Verkiezingen

Achtergrond Kenneth Manusama

Kenneth is een gepromoveerd volkenrechtjurist, werkte aan verschillende universiteiten, inclusief een jaar aan New York University (NYU), en kortstondig ook bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar al sinds zijn jongste jeugd is hij gepassioneerd over Amerika, woonde er bijna zes jaar en besloot vanaf 2017 iets met zijn kennis en passie te doen. Kenneth gaf vervolgens les in Amerikaans constitutioneel recht, schreef het boek ‘Democratie van het Wilde Westen’ en werkt aan een boek over het Hooggerechtshof.

Samen met een partner maakt hij de podcast en nieuwsbrief ‘Amerikaanse Toestanden’. Ook is Kenneth regelmatig te zien, te horen en te lezen in de Nederlandse media – van de Volkskrant tot Nieuwsuur, RTL Nieuws en BNR.

Interesse in een lezing van Kenneth Manusama of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Kenneth Manusama

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1290 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid