Zet vrouwen in hun kracht voor een sterkere organisatie

Zet vrouwen in hun kracht voor een sterkere organisatie

In deze blog stellen we 8 inspirerende sprekers voor die zich actief inzetten voor gendergelijkheid en het verbeteren van de werkomgeving voor vrouwen.

Zet vrouwen in hun kracht voor een sterkere organisatie

Vrouwen brengen onmisbare meerwaarde naar de werkvloer. Hun unieke perspectieven, leiderschap en vaardigheden versterken creativiteit, innovatie en samenwerking binnen teams. Toch worden ze nog vaak ongelijk behandeld, van salarisverschillen tot een ondervertegenwoordiging in topfuncties.

Benieuwd hoe dit kan veranderen? Laat je inspireren door deze krachtige sprekers die zich inzetten voor meer gelijkheid op de werkvloer.


1. Marianne Bruijn: Met The Female Fix Strategic Business Consulting, haar boeken en podcast helpt Marianne bedrijven bewuster te maken van genderongelijkheid ook ondersteunt ze bedrijven met behalen van de Sustainable Development Doelstelling: gendergelijkheid.


2. Sabine Meulenbeld: Sabine heeft in de ruim 7000 gesprekken met slachtoffers en plegers van seksueel geweld, geleerd hoe je in gesprek kunt blijven, juist ook op die momenten dat het spannend is. Ze zag hoe het profiel van plegers en slachtoffers eigenlijk niet zo veel van elkaar verschilt, maar de gevolgen wel veel verschillen.


3. Zij Werkt Wel: Met Zij Werkt Wel opent Comedy Consultancy vanuit nieuwsgierigheid, persoonlijke verhalen, openheid en met een flinke dosis humor het gesprek over vrouwen op de werkvloer gedurende de afgelopen eeuw. De geschiedenis van onze oma’s en moeders, de loonkloof, kinderopvang, rolverdeling en rolpatronen anno nu komen aan bod.


4. Kristel Groenenboom: Ze is in 2022 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar door de prestigieuze Prix Veuve Clicquot en won prijzen als ondernemer van onder meer Sprout, Het Financieele Dagblad en The Next Women. Groenenboom stimuleert jonge vrouwen om te gaan werken in de techniek en probeert een rolmodel te zijn voor vrouwelijke ondernemers.


5. Anneke Valk: Anneke houdt zich bezig met hormonen en hun impact op welzijn, gezondheid en vitaliteit voor vrouwen. Ze spreekt het liefst over de menstruatiecyclus en overgang. Ze omschrijft helder welke kracht en impact de natuurlijke cyclus heeft. En welke concrete handvatten en praktische keuzes er bestaan om de kracht van hormonen optimaal te benutten, om daarmee welzijn, werkprestaties en vitaliteit een ontzettende boost te geven.


6. Roos van Dalen: Roos houdt zich bezig met diversiteit en inclusie binnen organisaties. Dit is met name toegespitst op genderongelijkheid binnen bedrijfsculturen. Zij heeft onderzoek gedaan naar genderongelijkheid in de uiterste top van het bedrijfsleven (denk aan Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen, C-level, Partner-level) en de subtop van organisaties. Ook wanneer een organisatie zelf niet de grootte van een bedrijf heeft, valt er veel te leren uit deze corporate situatie waar de ongelijkheid het extreemst lijkt te zijn.


7. Mandy Woelkens Mandy is presentator bij BNNVARA en NPO Radio 1. Eerder was ze hoofdredacteur van LINDA.Meiden en Managing Editor bij Cosmopolitan. Ze maakt maatschappelijke thema’s op een behapbare manier bespreekbaar en spreekt over thema’s als inclusiviteit, racisme, feminisme, queerrechten, seksualiteit en gendergelijkheid.


8. Mindy Howard: Mindy vertelt over haar dromen, ze streeft naar meer vrouwen die groot denken in de technologische vakgebieden. Ook gaat ze tegen alle stereotypes in; vrouwen kunnen wél astronauten worden en je bent nooit te oud om astronaut te worden.


Naast deze 8 toppers hebben we nog veel meer vrouwen die over dit thema kunnen spreken. Ga naar deze pagina om contact met ons op te nemen.

Petra Kerssens - deSpreker.nl
Met ruim 10 jaar ervaring in de sprekersmarkt, een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en een betrokken team zijn we hét sprekersbureau die jou kan helpen bij het vinden van de juiste expert voor jullie bijeenkomst. In onze blogs delen we onze tips vanuit onze brede expertises, gebaseerd op duizenden gesprekken en aanvragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid