Inspiratie op Olympisch niveau

Inspiratie op Olympisch niveau

Deze zomer kunnen we weer volop genieten van de vele topprestaties die geleverd gaan worden tijdens de Olympische Spelen en daarna de Paralympische spelen. Ben je gefascineerd door de prestaties van Olympische atleten en wil je weten hoe zij hun doelen bereiken? Ontdek de inzichten van tien (oud-)Olympische helden die waardevolle lessen bieden voor het verwezenlijken van jullie ambities.

Inspiratie op Olympisch niveau

Nederland stuurt dit jaar een recordaantal van 276 atleten naar de Zomerspelen in Parijs. Jarenlang hebben deze topsporters getraind voor het grootste sportevenement ter wereld. Het is een indrukwekkend aantal, want we weten allemaal dat je niet zomaar Olympisch atleet wordt. Het vereist een combinatie van talent, intensieve training, een gebalanceerd dieet, een sterke mindset en ongeëvenaarde toewijding.

Ben jij ook altijd onder de indruk van de topprestaties van deze sporters? En willen jullie je laten inspireren door deze sporthelden? Maak kennis met tien (oud-)Olympische atleten die hun waardevolle inzichten en strategieën kunnen delen over hun ervaringen in de topsport, zodat jullie je eigen ambities kunnen waarmaken.

Laat je inspireren door deze 10 (oud-)Olympische helden

 

1. MARK TUITERT – schaatsen
Mark Tuitert spreker

 

 

 

 

 

 

Met meer dan 150 presentaties per jaar is Olympisch goud-winnaar Mark Tuitert een veelgevraagd spreker over het realiseren van doelen én dromen. Tijdens zijn verhaal over DRIVE: train je stoïcijnse mindset komen thema’s als mindset, sport & ondernemen, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap aan bod.


2. NOUCHKA FONTIJN – boksen
Nouchka Fontijn

Nouchka stond in haar jaren als topbokster (met 2 Olympische medailles) 180 keer in de ring om een wedstrijd uit te vechten. Zij leerde daar niet alleen harde klappen uit te delen, maar ook hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Laat je inspireren door haar bouwstenen voor succes, en leer van een ‘boksers mindset‘, waarin dagelijkse thema’s als focus, omgaan met druk en veerkracht voorop staan.


3. MAARTEN VAN DER WEIJDEN – zwemmen

Maarten van der Weijden

Fotograaf: Karin Buitenhuis

Maarten van der Weijden is een voormalig Nederlands open water en marathon zwemmer. In 2001 wordt er bij Maarten leukemie geconstateerd. Toch weet Maarten na een half jaar te herstellen en begon in het kader van zijn revalidatie weer te zwemmen. Met succes, want in 2008 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing. Tijdens zijn lezingen komen thema’s als ambitie, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en samenwerken aan bod.


4.  LEONTIEN VAN MOORSEL – wielrennen

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel is de succesvolste oud-wielrenster van Nederland. Ze is viervoudig Olympisch kampioene wielrennen. Zij kan als geen ander vertellen over thema’s als motivatie, doorzettingsvermogen, samenwerken, gezondheid, bewegen en uiteraard sport.


5. THIJS VAN DAM – hockey (Parijs 2024!)

Thijs van Dam

Thijs is één van Nederlands sterkste veldspelers in Nederlandse hockey en staat deze zomer ook op de Olympische Spelen! Thijs vertelt over de leermomenten vanuit zijn topteam(s). Een lezing van Thijs motiveert de aanwezigen om anders te kijken naar elkaar, hoe je elkaar sterker maakt als team en hoe je naar een doel toe werkt door samen te werken.


6. FLORIS MEIJER – zitskieën
Floris Meijer

Als paralympisch atleet neemt hij je mee in een wereld waar risico’s een andere betekenis krijgen. En maakt hij de vertaalslag naar een wereld waar risico’s nemen helemaal uit verbannen lijkt. “Pas op voor dit.. let op dat… je zit al in een rolstoel, dus je wilt natuurlijk niet vallen.” Maar niemand leert risico’s inschatten of zijn grenzen kennen als hij of zij geen grenzen op zoekt.


7. EDITH BOSCH – judo
Edith Bosch

Als judoka haalde Edith 3 Olympische medailles, een Wereldtitel en 4 Europese titels. Edith was het middelpunt van Team Bosch, er waren maar liefst 15 mensen die met elkaar moesten samenwerken om haar klaar te stomen voor deze ultieme prestaties. Na haar topsportcarrière nam Edith deel aan en won zij Expeditie Robinson. Sinds 2013 is Edith werkzaam als performance coach.


8. GOVERT VIERGEVER – roeien
Govert Viergever

Govert Viergever, een kleinere roeier, gebruikte biohacking om ondanks zijn kleine lengte vijfde te worden op de Olympische Spelen in 2016. Zijn expertise omvat biomarkers, voeding, energie, mentale kracht, en weerbaarheid. Hij deelt zijn kennis om anderen te helpen groeien naar optimale gezondheid en prestaties.


9.  ROLF SCHRAMA – zeilen
Afbeelding Rolf Schrama

Het verhaal van Paralympisch zeiler Rolf Schrama (1,25m) is geen standaard succesverhaal, maar een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over thema’s als Mindset, Bepaal je eigen succes, diversiteit & inclusie, Omgaan met veranderingen, De kracht van de kleine stapjes en Denken in mogelijkheden.


10. JOCHEM UYTDEHAAGE – schaatsen

Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage won met grote overmacht Olympisch goud op de 5 én 10 km. Nu richt Jochem zich op het ontwikkelen van talent en verzorgen van balans binnen organisaties. Thema’s als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug.


Klaar om jullie prestaties naar een hoger niveau te tillen?

Uiteraard hebben we nog veel meer (sport)sprekers in ons aanbod. Kom je er niet uit en kan je wat advies gebruiken van onze ervaren consultants? Neem dan contact met ons op. Onze consultants denken graag met je mee.

Petra Kerssens - deSpreker.nl
Met ruim 10 jaar ervaring in de sprekersmarkt, een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en een betrokken team zijn we hét sprekersbureau die jou kan helpen bij het vinden van de juiste expert voor jullie bijeenkomst. In onze blogs delen we onze tips vanuit onze brede expertises, gebaseerd op duizenden gesprekken en aanvragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid