Toegewijd advies team
Sprekers binnen elk budget
Toegewijd advies team
Sprekers binnen elk budget
Hilda Feenstra begeleidt gemeenschappen, overheden en bedrijven die hoge ambities hebben op het gebied van duurzaamheid bij het ontwikkelen van een koers én cultuurverandering op weg naar volledige duurzaamheid. Ze neemt het publiek graag mee in een verhaal over hoe de duurzaamheidsreis er uit kan zien. Nu ook een nieuwe lezing over de Donuteconomie.
Hilda Feenstra noemt zichzelf beroepsidealist. Ze begeleidt gemeenschappen, overheden en bedrijven die hoge ambities hebben op het gebied van duurzaamheid bij het ontwikkelen van een koers én cultuurverandering op weg naar volledige duurzaamheid. Dat wil zeggen: Een toekomst waarin zij -op z’n minst- geen enkele negatieve impact meer hebben op de aarde en al wat daar op leeft.
Ze neemt het publiek graag mee in een verhaal over hoe de duurzaamheidsreis van een organisatie, of van individuen in organisaties, er uit kan zien. Ze volgt de route van hoofd, hart en handen: Eerst weten hoe we er voor staan in het onduurzame heden, dan dromen over een duurzame toekomst en dan… actie!
Het is een inspirerend verhaal. Soms even een beetje ongemakkelijk, maar dat maakt Hilda ruimschoots goed met haar bevlogenheid, enthousiasme en verhalende stijl. En veel voorbeelden: Het kan, want het gebeurt! Het publiek verlaat de zaal met inspiratie, nieuwe inzichten en zin om de handen uit de mouwen te steken.
Donuteconomie
De donut is een radicaal nieuw economisch model, dat de draagkracht van de aarde en het welzijn van mensen als uitgangspunt neemt. De twee cirkels van de donut stellen de onder- en bovengrens van ons bestaan voor. De ondergrens is het sociale fundament waar we niet doorheen mogen zakken en de bovengrens is het ecologische plafond waar we niet doorheen mogen schieten. In de ruimte tussen de cirkels, de donut zelf dus, moet al onze economische activiteit plaatsvinden.
De donut is een lens waardoor we naar de wereld, organisaties en ons eigen leven kunnen kijken. Waar nu de uitputting van de aarde en de uitbuiting van mensen in het economische denken worden weggezet als externaliteiten’, keert de donut dit beeld om en vormt de natuur en de mens het hart van het systeem. Het donutmodel is ontwikkeld door de Britse econoom Kate Raworth. Ze beschrijft het in haar spraakmakende bestseller Donuteconomie, in zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw. Hilda neemt je in deze lezing mee in het denkkader van de donut. Met toestemming van Raworth zelf, dus gegarandeerd Donut-proof!
Duurzaam zijn moet je Durven
De lezing Duurzaam zijn moet je Durven is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hilda Feenstra. Het geeft je de kennis, de inspiratie en het handelingsperspectief om thuis, in de samenleving en op je werk stappen te zetten op weg naar een bloeiende toekomst binnen de draagkracht van de aarde… als je durft. Het vraagt om een stevige dosis persoonlijke leiderschap, want de conclusie is: If it is to be, it is up to me.
Duurzaam Assetmanagement
Duurzaamheid en Assetmanagement, twee termen waarvan steeds meer organisaties inzien dat ze er “iets mee moeten”. Organisaties die met beide aan de slag willen, of een professionaliseringsslag willen maken, kunnen een dubbelslag slaan. Want assets kunnen een significante bijdrage leveren aan het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen. En andersom. Organisaties zullen betere resultaten halen op beide terreinen als ze deze synergie opzoeken en het beste van beide integreren. Tijdens deze lezing vertelt Hilda hoe je Duurzaam Assetmanagement kunt invoeren in zes eenvoudige stappen.
The Natural Step
“Maak alles zo eenvoudig mogelijk, maar niet eenvoudiger dan dat”, is een van de vele wijze uitspraken van Einstein. The Natural Step is een methode die het complexe onderwerp duurzaamheid eenvoudig en praktisch toepasbaar maakt, zonder het te oversimplificeren. Het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling (RSDO) zoals de methode officieel heet, helpt om de complexe samenhang tussen ecologische, economische en sociale systemen eenvoudig begrijpelijk te maken. Hilda Feenstra is associate van de internationale stichting The Natural Step. Ook haar boek Duurzaam zijn moet je durven is gebaseerd op de Natural Step-aanpak.
Duurzaamheid is here to stay. Het besef groeit dat het niet meer dan logisch is om producten, diensten, projecten, processen en cultuur te ontwikkelen op een manier die volhoudbaar is in de toekomst. Maar hoe? Organisaties beseffen dat doorgaan op de oude voet niet de toekomst heeft, maar hebben nog geen nieuwe manier gevonden die wel toekomstbestending is. Een strategische workshop duurzaamheid biedt u de mogelijkheid om op een interactieve manier met de vragen waar uw organisatie mee worstelt aan de slag te gaan. Dit resulteert in handvatten waar u binnen uw organisatie direct (verder) mee aan de slag kan gaan.
– Visieontwikkeling voor duurzaamheid
– Ontwikkelen van een duurzaamheidscultuur
– (Persoonlijk) leiderschap voor duurzaamheid
– Circulaire economie
– Klimaatverandering: de oorzaken, de effecten, wat die voor ons betekenen en wat we kunnen doen
Hilda Feenstra boeken voor een lezing of een workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.
Talen: Nederlands, Engels
Toegewijd advies team
Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur
Sprekers binnen elk budget
8,9 op basis van +1290 reviews
Selecteer 1 voorkeur
Selecteer 1 voorkeur
Meerdere opties aanvinken mogelijk
Toegewijd advies team
Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur
Sprekers binnen elk budget
8,9 op basis van +1290 reviews
Toegewijd advies team
Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur
Sprekers binnen elk budget
8,9 op basis van +1290 reviews